Blog

Menyasszonyképző: #1 Minden, amit az eljegyzésről tudnod érdemes

Menyasszonyképző: #1 Minden, amit az eljegyzésről tudnod érdemes

A lánykérés a férfi dolga, de van egy pár dolog, amivel nem árt, ha tisztában vagy. Lássuk, mik ezek:

 

 

 

 

 

 

“Egy Gyűrű mind fölött…”

Sűrűn kérdezik tőlem a menyasszonyok, hogy is van ez a gyűrűkkel, melyik kézen kell viselni, köves legyen, vagy rögtön a karika? Öntsünk tiszta vizet a pohárba, milyen lehetőségeid vannak:

  • a vőlegényedtől kapsz egy eljegyzési gyűrűt, ez általában egy vagy több kővel kirakott ékszer. Ezt a bal kezed gyűrűsujjára húzza, ő nem kap külön semmit. Az esküvőn húzzátok fel egymás jobb kezére a karikagyűrűket, melyet közösen választottatok ki korábban. Ezt követően viselheted továbbra is a bal kezeden az eljegyzési gyűrűdet, de le is veheted.
  • Ha valamilyen okból nem szeretnél eljegyzési gyűrűt, a lánykérés után együtt mehettek el ékszerboltba és közösen választhatjátok ki a karikagyűrűiteket. Amíg jegyben jártok, a bal kezeteken viselitek az ékszereket, majd az esküvő napján húzzátok fel egymás jobbjára.

eljegyzés

Kikérés a szülői házból

Az eljegyzéshez kapcsolódik szerintem az egyik legszebb szokás, a lány kikérése a szülőktől. Bár ma már nincs szükség az atyai áldásra a házasság megkötéséhez, maga a gesztus felbecsülhetetlen értékű a szülők szemében.

Így a vőlegényednek a Neked szánt kérdést akár feltette már vagy még csak készül rá, de érdemes elmennie szüleidhez, hogy elmondja nekik szándékait. Ilyenkor illik virágot vinni a leendő örömanyának és egy üveg finom italt (pálinkát) az örömapának, ami nemcsak a hangulatot, a feszültséget is oldja!

eljegyzés

a kép innen származik

A Nagy Bejelentés

Akár tudnak a szülők a vőlegényed eljegyzési szándékáról (hiszen már korábban kikért Téged), akár nem, elsőként őket illik értesíteni az eljegyzés megtörténtéről. Utánuk következhetnek a közeli s távoli rokonok, barátok, ismerősök, munkatársak.

Személyesen, esetleg telefonon, ha országokon átívelő távolságokról beszélünk akkor pedig e-mailben illik bejelenteni a nagy eseményt. A közösségi oldalakon is megoszthatjátok az örömötöket, de csak azt követően javaslom, ha már mindenkivel tudattátok, aki számít.

Az interneten számtalan ötletet találsz, milyen kedves képet oszthatsz meg a gyűrűdről. Ha igazán különleges bejelentésre készülsz, meglephetitek az ismerőseiteket egy videóval is!

eljegyzés

a kép innen származik

Jogok és kötelezettségek

Muszáj szót ejtenem az eljegyzés jogi hátteréről is, hogy tényleg mindent tudj. A magyar törvények szerint az eljegyzés férfi és nő közötti kölcsönösen megtett házassági ígéret de nem kötelező feltétele a házasságnak.

Az eljegyzés felbontása nem jár kötelezettségekkel, de a nagy értékű nászajándékok visszakövetelhetőek, ha mégsem jön létre a házasság az egyik vagy másik fél hibájából. Ilyen ok lehet például a hűtlenség vagy az eltitkolt betegség.

eljegyzés

a kép innen származik

Élvezd ki!

Menyasszonynak lenni fantasztikus érzés, a szerelmed megkérte a kezed és végre megvalósíthatod a kislánykori álmodat az esküvődről. Élvezd ki a jegyben járás minden percét és keress fel minket, hogy mi vegyük át a szervezés feszültségeit és Te csak ragyogj a Nagy Napon!

eljegyzés

a kép innen származik

 

Kihagytam valamit? Teddfel bátran kérdésedet levélben az eva@eventwladek.hu e-mailcímen!

 

 

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!