Blog

Zöld esküvő Magyarországon

Zöld esküvő Magyarországon

Zöld esküvő? Nem, nem, most nem a dekoráció színére gondoltam, hanem az esküvő környezettudatos megoldására!

Ma már elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk az ökológiai lábnyomunkra, hiszen a környezetszennyezés hatalmas méreteket öltött az elmúlt évtizedekben. Persze, nem kell megijedned, nem arra foglak rábeszélni, hogy az esküvőd hippi stílust öltsön -hacsak nem épp ez az álmod-, hanem, válassz körültekintően a lehetőségek közül.

Mi az, amit tehetsz a környezettudatosság jegyében?

Helyszín

A helyszín kiválasztásánál fontos szempont annak megközelíthetősége. Ha a vendégeid nagy részét utaztatni kell, ráadásul nagyobb távolságra, az sok káros anyag kibocsátáshoz vezethet. Így érdemes olyan éttermet választanod, mely a meghívottak számára könnyen elérhető távolságban van.

Emellett utánanézhetsz, hogy az adott helyszín mennyire figyel a környezettudatosságra. Szelektíven gyűjtik a szemetet, a hulladékot komposztálják esetleg napkollektort használnak? Szerencsére egyre több étterem, szálloda csatlakozik a környezettudatos szemléletmódhoz és óvják, védik a környezetünket.

green wedding

 

 

 

 

 

 

 

Ruha

Ha a ruhádat varratod, nemcsak egyedi ruhád lesz, hanem támogatod a magyar varrónőket, divattervezőket. Ráadásul tudtad, hogy a szalonokban lévő bérelhető ruhákat sokszor erős vegyszerekkel kezelik, tisztítják, melyek terhelik a környezetünket? Arról nem is beszélve, hogy az import áruk, ruhák behozatala mindig felesleges károsanyag kibocsátással járnak együtt, hiszen sok száz vagy akár ezer kilométer távolságon át utaztatják őket.

green wedding

 

 

 

 

 

 

 

Dekoráció

A környezettudatos dekorációhoz válassz szezonális élő virágot, akár gyümölcsöket is. Az import virág esetén is fennáll sajnos az, ami a ruháknál, szállításuk nagyon megterhelő lehet ökológiai szempontból. Művirágot – amit amúgy sem javaslok, mert szerintem sokkal szebb az igazi – szintén nem ajánlatos kérni, mivel előállítása környezetszennyező folyamat, illetve lebomlása sok-sok évtized alatt várható.

Papírdekoráció esetén is körültekintően járj el! Tudtad, hogy 1 tonna papír előállításához 3,5 tonna fa szükséges? Ezért csak olyan termékeket válassz, melyek újrahasznosított, hulladékpapírból készültek, így Te is tehetsz az erdők pusztulása ellen.

green wedding

 

 

 

 

 

 

 

Ételek és italok

Ha az általad választott helyszín kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra, úgy Te egy olyan ajánlatot fogsz kapni tőlük, mely megfelel egy “zöld esküvő” elvárásainak. Fontos szempont, hogy az ételek és italok helyi termelőktől származzanak, lehetőleg ne, vagy csak minimálisan szerepeljenek import hozzávalók a menüben. Magyarország bővelkedik a minőségi élelmiszerekben, ráadásul boraink világszerte híresek, így nem kell azon aggódnod, hogy nem lesz tökéletes az esküvői vacsora, ha csak magyar termékeket választasz!

green wedding

 

 

 

 

 

 

Nászajándék 

Szeretnél nyilvánosan is kiállni a jó ügy érdekében és a vendégeid figyelmét is felhívni arra, hogy ők is tehetnek valamit a környezetünkért? Akkor kövesd Kate Middleton és Vilmos herceg, vagy világsztárok példáját és a nászajándék -egészét vagy csak egy részét- kérd egy alapítvány részére. A meghívóban megadhatod az általad támogatni kívánt egyesület nevét és bankszámlaszámát, így az esküvő résztvevőinek csak el kell utalniuk az általuk megfelelőnek ítélt összeget.

green wedding

 

 

 

 

 

 

 

 

Elsőre lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de hidd el nem megvalósíthatatlan egy zöld esküvő! Egy kis utánajárással, vagy a megfelelő esküvőszervező, azaz a Wladek Creative csapatának felkérésével Te is sokat tehetsz a környezeted megóvása érdekében!

 

Ha Te is zöld esküvőt szeretnél, de bizonytalan vagy, hogy kezdj neki, fordulj hozzánk! Írj nekünk az info@eventwladek.hu e-mailcímre és segítünk!

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!