Blog

Vendégposzt: Hogyan éld túl az esküvő szervezést és a nagy napot a Bach-virágcseppek támogatásával?

Vendégposzt: Hogyan éld túl az esküvő szervezést és a nagy napot a Bach-virágcseppek támogatásával?

Túl a romantikus, vagány vagy éppen a kedves lánykérés mámorán és a menyasszonyként eltöltött rózsaszín hónapok után bizony kijózanító, amikor el kell kezdeni szervezni az esküvőt, amikor szembesülünk azzal a rengeteg teendővel, amit el kell intézni, hogy a NAGY NAP tényleg olyan legyen, amilyennek megálmodtuk.

Az előttünk lévő hónapokban sokfelé kell mennünk, egyeztetnünk, szerveznünk, próbálnunk, kitalálnunk, ajánlatot kérnünk és még számtalan menet közben felmerülő helyzetet kel megoldani. Azt hiszem, bátran mondhatom már, hátam mögött egy lagzival, hogy az esküvő szervezése embert próbáló dolog és a kapcsolat komoly próbatétele.

Hullámhegyek és hullámvölgyek tarkítják ezt az időszakot, amit van, amikor jobban viselünk és van, amikor eltörik a mécses, és még az is megfordul a fejünkben, hogy: kell ez nekem?

Persze, hogy kell! De jó, ha tudod, hogy néhány Bach-virágeszencia segítségével átveheted a helyzet felett az irányítást és a nehezebb perceket is könnyebben fogod átvészelni, ha használod őket.

Lássuk a leggyakrabban előforduló szituációkat, amik szinte mindig előfordulnak az esküvőig vezető úton, aztán a nagy napon, amikor segítségül hívhatjuk a Bach-cseppeket.

 • Az örömszülők sokszor beleszólnak a szervezésbe, nem beszélve a problémás, kiállhatatlan rokonokról, akiket muszáj meghívni az esküvőre. Sokszor szembe kell menni családtagjaink akaratával, elképzelésével, hogy felvállaljuk magunkat és kiálljunk magunkért. A WALNUT Bach-csepp segít megőrizni a saját elképzeléseinket, és hogy ne hagyjuk magunkat befolyásolni.
 • A CENTAURY eszenciával NEMet fogsz tudni mondani, olyan helyzetekben, ami nem éppen a TE kedved szerint történik. Stop táblát tudsz mutatni, amikor a kedvenc nagynénid azzal jön, hogy lehetne az ő kertjükben a mulatság. Persze tudod, hogy ő jót akar, és szereted is, de mégiscsak ez a Ti esküvőtök, és ha Ti a tengerparton képzeltétek el, akkor legyen bátorságod felvállalni döntéseteket.
 • Aztán ez pont fordítva is előfordulhat, hogy mindenkinek a véleményét és tanácsát meghallgatod, mert nem bízol saját intuíciódban, akkor a CERATO cseppel könnyebb kialakítani a saját elképzelésedet és véleményedet.
 • És itt a következő nehéz feladat, amikor dönteni kell, hogy a rengeteg szebbnél szebb ruha közül melyiket válaszd, hogy hol legyen az esküvő, legyen-e templomi, vagy elég csak a polgári, hívjuk ki az anyakönyvvezetőt, vagy maradjunk a házasságkötő teremben és végül lufik vagy éppen repülő marslakócskák díszítsék a termet. Nem mindenkinek megy könnyen a döntés, de a SCLERANTHUS Bach-virág erősíti a koncentráló képességedet és a határozottságodat, hogy a kellő pillanatban a legjobb döntést tudd meghozni.
 • Ha nehezen alszol, mert állandóan az előtted álló feladatok járnak az eszedben, akkor próbáld ki a WHITE CHESTNUT gyógyírt, segít kikapcsolni.
 • Ha túl terheltnek érzed magad, hogy minden a nyakadba hullott és nehéznek érzed a boldogulást, ebben az esetben az ELM fog segíteni
 • Ahogy közeledik a kitűzött nap egyre sokasodnak a feladatok, és ez mind szellemileg, mind fizikailag nagyon kimeríthet. Ilyenkor néhány csepp OLIVE eszencia csodákat művelhet. Felszabadítja erőtartalékaidat és új lendülettel tudod folytatni a szervezést.

 

+ 1 tipp:És a Jolly Joker a RESCUE Elsősegély keverék, ami segít túlélni a feszültséggel teli pillanatokat, amikor legszívesebben földhöz vágnád, azt, ami a kezedben van, vagy éppen pityeregve elvonulnál a sarokba.

 

ESKÜVŐ NAPJA

Ez a nap, általában nem úgy történik, mint a rózsaszín filmekben. Emlékszel? Elhúzza a menyasszony a függönyt, a nap finoman végig simítja a szobát, majd nyugodtan kivonul az erkélyre és elkortyolja a habos kávéját, miközben azon mereng, hogy amikor kislány volt milyen esküvőt is álmodott magának.

Ehelyett rohanás van a fodrászhoz, a kozmetikushoz, meg persze a vendégek közül, biztos épp most lesz valamilyen olyan kérése, problémája, amit azonnal meg kell oldani. És ne feledkezzünk meg rólad, a benned kavargó érzésekről, mint félelem, szorongás, hogy minden rendben lesz e, minden klappolni fog-e, és a megrendelt napsütés időben megérkezik-e.

De nyugi! Ilyenkor ez normális, mindenki átmegy ezen az állapoton. El kél ilyenkor némi támogatás, megerősítés, nem csak Neked, hanem a párodnak is és azoknak, akik melletted állnak ezen a napon.

Nézzük, hogy tudnak segíteni az utolsó pillanatokban a cseppek.

 • TUTI TIPP: tedd be a kistáskádba a RESCUE sprayt, ha nagyon izgatott vagy, akkor meg tudd őrizni a lehetőségekhez képest a nyugalmadat, és még a párodat is megkínálhatod vele vagy a kedves mamát.
 • Előfordulhat, hogy a legnagyobb gondossággal kiválasztott ruhában mégsem látod magad olyan szépnek, vagy a sminked vagy a hajad nem tetszik. Ne hagyd, hogy ez az érzés elhatalmasodjon rajtad. Néhány csepp CRAB APPLE eszencia letörli a tükrödről a párát, és végre megláthatod szépséges valódat. Hidd el, hogy gyönyörű vagy!
 • Ha félsz attól, hogy elbotlasz a templomban, vagy az lebeg a szemed előtt, hogy az éjféli keringőt el fogjátok bénázni, akkor a MIMULUS Bach-csepp bátorságot Önt belétek, és úgy fog menni minden mint a karikacsapás.
 • Ha türelmetlen vagy és pörgetnéd az eseményeket, nehezen viseled, hogy nem olyan tempóban haladnak a dolgok, ahogy azt te szeretnéd, akkor az IMPATIENS Bach-virág segít megfékezni a türelmetlenségedet.

Castaways-wedding-photos-19.jpg~original-esküvő

 

 

 

A BACH-VIRÁGESZENCIÁKRÓL

Az 1930-as években Dr. Edward Bach a jól ismert angol orvos, bakteriológus, homeopata és kutató alkotta meg a Bach-virágeszenciák rendszerét. Természetes gyógymódot keresett a harmóniából kizökkent lélek megsegítésére. Hitte, hogy a lélek rezdülései nagy szerepet játszanak egészségünk megőrzésében és a betegségekből való felépülésben.

Bach-virágeszenciák oldják a felgyülemlett feszültséget, így hozzásegítenek a belső béke és harmónia megtalálásához. Mindez azért fontos, mert az olyan negatív érzelmek, mint a kétségbeesés, csalódottság, szomorúság, félelem, fokozott stressz vagy depresszió nemcsak lelkiállapotunkat határozzák meg, hanem egészségünket is befolyásolják.

 

RESCUE Elsősegély keverék

5 eredeti Bach-virágeszenciából álló keverék, ami gyengéden harmonizálja a gondolatokat és érzelmeket, így elősegíti a test regenerálódási folyamatát. Használhatják felnőttek, gyerekek, újszülöttek, de adhatjuk állatoknak is.

Néhány tipp hogy milyen esetekben használható:

 • hirtelen történő sokk vagy megrázó esemény alkalmával: pl. baleset, vita, ijedelem, rémület, félelem, orvosi beavatkozás
 • izgatott lelki állapot esetén pl. vizsga, állásinterjú, esküvő, dolgozat, felelés, késés esetén, türelmetlenségkor
 • kellemetlen esemény előtt pl. fogorvos, állatorvos,
 • krízis vagy traumás állapot fennállásakor pl. gyász, válás, munkahely változtatás

Rövid idővel a bevétel után a RESCUE keverék érzelmileg stabilizál, segíti a fontos helyzetekben a helytállást, az összpontosítást.

 

ÍGY HASZNÁLD

A Bach-virágeszenciákat, mindig az aktuális állapotnak megfelelően kell kiválasztani.  Szóval, ne söpörd a szőnyeg alá, ha nem vagy jól. Ki vigyázna rád, ha nem saját magad?
Ha azt érzed, hogy nem mennek jól a dolgok, akkor adj magadnak egy fél órát, és próbáld megfogalmazni, hogy mi is a baj, mi az ami nem jó, hogyan érzed magad. Ha ez megvan, akkor már a nagyján túl vagy. Most már csak a megfelelő eszenciát kell kiválasztani. Van egy eszencia választó kérdőívünk, ami segítségedre lehet.

És egy webáruházunk, ahol beszerezheted a Bach-virágcseppeket és a RESCUE készítményeket. Ha nem szoktál a neten vásárolni, akkor beszerezheted a kiemelt patikákban és gyógynövényboltokban is az eredeti Bach-virágeszenciákat.

Ha többet is szeretnél tudni arról, hogy hogyan támogatnak téged a Bach-virágeszenciák, milyen helyzetben használhatod őket, akkor gyere kövess minket a Facebookon, itt megtalálsz minket: Original Bach-virágeszenciák

 

Vendégposztunk szerzője Rabi Krisztina, az Original Bach-virágeszenciák forgalmazója. Köszönjük Krisztina!

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!