Blog

Te mennyire vonod be a vőlegényedet a szervezésbe?

Te mennyire vonod be a vőlegényedet a szervezésbe?

 

Nehéz helyzetben vannak azok az esküvőjükre készülő menyasszonyok, akik számára végre elérkezik a Nagy Nap, az, ami kettőjükről szól, a szerelmükről és  a vőlegényük mégsem szeretné kivenni a részét a szervezésből. Mit lehet ilyenkor tenni? Kiosztasz olyan feladatokat, ami „vőlegénynek való” vagy kihagyod őt az egészből és egyedül küzdesz meg a szervezés nyűgjével.

Szerencsére akadnak olyan urak, akik érdeklődéssel, sőt örömmel segítenek menyasszonyuknak, de valljuk be, nem ők a többség. Hány elkeseredett arcú vőlegényt lehet találni az esküvő kiállításokon, vagy unott hangon, mindenre rábólintó férfiakat a meghívósnál. De miért állsz be Te is a sorba és keseríted meg a saját örömteli pillanataidat azzal, hogy olyan dolgokra kéred meg őt, amit nem szívesen tesz meg?

Személyes véleményem a következő, vőlegényünket annyira vonjuk be a szervezésbe, amennyire ő szeretné. Amikor tisztázzátok a részleteket az esküvőről, kérdezd meg a véleményét a színekkel, eseményekkel kapcsolatban, de ne várd el tőle, hogy találja ki, milyen virágokból álljon a dekoráció.

A kedvesem, amikor megkérte a kezemet, saját bevallása szerint örömében a világba kiabálta volna, hogy igent mondtam. Ez a pillanat fogja széppé tenni az esküvőnk napját, nem pedig az, hogy segít nekem kitalálni, milyen legyen a fényfüzér a hátunk mögött (ami ráadásul nem is lesz). Gyakran kikértem a véleményét az esküvőnk szervezése folyamán, de csakis olyan dolgokban, amik őt nagyban érintik, pl. a menü összeállításánál, a jegygyűrűk színénél és hogy milyen stílusú ruhában szeretne engem látni. A hozzám forduló menyasszonyoknak is azt tudom tanácsolni, csak annyiban vonják be vőlegényüket, amennyiben az örömet okoz nekik. Ha egy feladat bármelyik félnek is problémát okoz, akkor azt érdemes inkább kiadni az esküvőszervezőnek, a koszorúslányoknak vagy az örömanyáknak.

Ráadásul egy dologról feledkeznek meg a menyasszonyok: ha Te veszed kézbe az irányítást, akár olyan meglepetéseket is szervezhetsz, amely valóban életre szóló élményt okozhat leendő férjednek! Ilyen lehet az, ha váratlan vendéget hívsz, például a vőlegényed kedvenc énekesét vagy olyan különleges fogást szolgálnak fel a vacsora végén, mely az ő kedvence.

Én úgy gondolom, a lánykérés a vőlegényem meglepetése volt, rákészült, eltervezte és hatalmas örömet okozott vele, az esküvő az én meglepetésem lesz, én okozok neki váratlan és boldog pillanatokat!

 

Czipó Éva

 

 

 

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!