Blog

Miért jó a próbavacsora?

Miért jó a próbavacsora?

Magyarországon sajnos még nincs akkora kultúrája az esküvő és rendezvényszervezésnek, mint Amerikában. Egy rendezvény megvalósításához gyakran sokkal nagyobb választékkal és hozzáértéssel állnak az amerikai szolgáltatók, mint itthon. Nem hiába mennek ki a magyar fotósok külföldre tanulni és annak is megvan az oka, hogy én előszeretettel bújom a külföldi blogokat, honlapokat.

Szerencsére a próbavacsora már itthon is egy jól alkalmazott fogás, nemcsak az amerikai filmekben látható, javaslom is, hogy minden ifjú pár próbálja ki! Hogy mire kell számítanod a próbavacsora során? Lássuk az alapvető tételeket:

A próbavacsora általában az esküvő helyszínén tartandó. Ettől az esetben térhetnek el, ha a helyszín speciális, például egy múzeum, ahol nem tudnak a próbavacsorának helyet biztosítani, csak az esküvő idejére állnak rendelkezésre.

A végső dekorációs egyeztetés, a terítés egyeztetése is ilyenkor zajlik, azaz ekkor tekintheted meg, hogy fog kinézni az esküvői asztal, az asztal dekor. Ilyenkor véglegesítheted (ha van) a székszoknya fajtáját, színét, az asztalterítő és szalvéta színét, az asztaldísz elrendezését, formáját.

Javaslom, hogy ilyenkor az asztal mellett állva mindig lépj egy nagyot hátra és úgy nézd az asztalt és az összhatást. És természetesen fogadd meg a dekoros tanácsát, hiszen nemhiába ez a szakmája!;)

A próbavacsora során pedig végigkóstolhatjátok az általatok választott menüt, az esetleges vendégváró falatkákat és az éjféli büfét nem szokás. Valószínűleg már nem is férne belétek, nem is beszélve arról, hogy muszáj, hogy nektek is legyen valami meglepetés!

Tehát a vacsorán megkóstolhatjátok a hideg-meleg előételt, levest, főételt és desszertet. Az ételek mennyisége, tálalása már a végleges formát tükrözi, így ezekre is figyeljetek oda! Nyugodtan lehet még kérni, hogy az ételek mennyiségén, állagán, ízesítésén változtassanak, hiszen erről szól ez a vacsora.

Egy jól eltalált esküvői vacsora maradandó nyomot hagy a vendégekben, hiszen mégiscsak ez az, amiért eljöttek és Ti is ezzel tudjátok legkönnyebben megköszönni a részvételt. Ne válasszatok sültestálat hagymáskrumplival egy csupa fiatalból álló, trendkövető társaságnak, de a hagyományosabb ízeket kedvelő barátaitokat se bombázzátok libamájmousse-szal tokaji aszú esszenciával.

Szeretnéd vendégeidet lenyűgözni egy fantasztikus vacsorával? Hívj engem, 0670/454-1600, és segítek kiválasztani a legjobb catering szolgáltatót!

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!