Blog

Mi egy tanú feladata az esküvőn?

Mi egy tanú feladata az esküvőn?

A tanúk feladata az esküvő napján aláírásukkal tanúsítani a menyasszony és vőlegény komoly szándékát a házasságra. Ezen kívül általában a tanúk feladata a legény, illetve a leánybúcsú megszervezése, annak napján a résztvevők koordinálása.

Tanúnak lenni nagyon megtisztelő feladat, leggyakrabban a pár a testvéreiket vagy igazán közeli barátaikat kérik fel. Magába, az esküvő szervezésébe nem szoktak belefolyni, hacsak nem kifejezetten kérik meg őket erre, ők jelenlétükkel emelik a nap fényét. Elegánsan, de nem hivalkodóan öltöznek fel, a ruhaválasztást azonban mindenféleképpen egyeztetni kell a párral, nehogy túl öltözzék a menyasszonyt vagy a vőlegényt. Hölgytanúk az esküvő stílusához és színvilágához igazodva viselhetnek hosszú ruhát, koktélruhát vagy akár nadrágkosztümöt is. Férfitanú viseljen öltönyt. A dekorostól kérhettek tanúkitűzőt, mely virág szalaggal díszítve vagy hölgyeknek virágokból font csuklódíszt.

A tanú legemlékezetesebb pillanata az esküvőn a köszöntő beszéd, a vacsora kezdete előtt. Ekkor feláll a násznép előtt és pár mondatban köszönti az ifjú párt. Ilyenkor gyermekkori anekdotákkal, kedves vagy humoros történetekkel szórakoztathatja a hallgatóságát, de mondandója szóljon a párról vagy a pár azon tagjáról, aki őt felkérte. A beszéd legyen 2-3 perc hosszú, ha ennél hosszabb sajnos a násznép könnyen elkezd unatkozni és már csak arra vár, hogy mikor érkezik az előétel és fejezi be a beszédet a tanú.

Menyasszörny útmutató: Kérd meg a tanút, hogy az ízléstelen vagy szaftos történetektől most tekintsen el! NE meséljen a menyasszony vagy vőlegény alternatív korszakáról, és arról sem, hogy ki hogyan szórakozott hajnalig fiatalkorában! NE emlegessen volt szerelmeket, esetleges botlásokat, mert ez az ifjú pár szerelméről szól az alkalom, nem az előéletükről. Ha esetleg gyermeket vár a menyasszony és ezt a pár még nem jelentette be hivatalosan, nem itt van az alkalom a kemencében sülő cipó emlegetésére sem!  

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!