Blog

Ételintoleránsként az esküvőn

Ételintoleránsként az esküvőn

Az utóbbi időben egyre többször találkozom a munkám és a magánéletem során olyan emberekkel, akik bizonyos ételeket nem fogyaszthatnak. Van, aki egészségügyi okokból, van, aki szigorú életmódja miatt utasít el hagyományosan elkészített finomságokat.

Ha Te korlátlanul fogyaszthatsz mindent, nehéz elképzelni, hogy laktózérzékenyként mennyi mindenről le kell mondani. De ha tényleg azt szeretnéd, hogy a vendégeid felhőtlenül élvezhessék az esküvőd napját, járj utána, van- e a vendégseregben ételérzékenységgel küszködő résztvevő.

Nem kell attól tartanod, hogy probléma lenne megoldani 1-2 vendég speciális étrendjét. A legtöbb étterem, rendezvényhelyszín már eleve vegetáriánus menüsort tartalmazó ajánlatot ad ki. Ha van olyan vendéged, aki laktóz- vagy glutén, esetleg más ételintoleranciában szenved, neki is könnyedén összeállítanak már olyan fogásokat, melyeket fogyaszthat. Csupán időben jelezd a konyha felé, hogy ilyen igény lenne az esküvőd napján és a séf külön menüsorral készül majd a vendéged számára.

A tortáról sem kell ma már senkinek lemondania! Ha a násznép tagjai között sokan folytatnak egészséges életmódot vagy vannak cukorbetegek, már számtalan helyről rendelhetsz cukormentes, paleo,  lisztmentes, stb. tortát, édességet. A legtöbb cukrászda tart már ilyen, speciális igényeket kielégítő süteményeket a kínálatában, de vannak már kifejezetten erre szakosodott cukrászatok, amelyek mentes desszertekkel foglalkoznak.

Szeretnél különleges menüsort az esküvődre, de nem tudod kitől kérj be ajánlatot? Kérj tőlem segítséget az info@eventwladek.hu e-mailcímen és megoldom a problémád!

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!