Blog

6 tétel, amit elfelejtesz beleírni az esküvői költségvetésedbe

6 tétel, amit elfelejtesz beleírni az esküvői költségvetésedbe

Az esküvői költségvetés készítése nem a legszebb feladat egy esküvő szervezése során, de nagyon hasznos, hiszen ezáltal tudod kézben tartani a költéseidet. Összegyűjtöttem Neked 6 olyan tételt, amit a menyasszonyok le szoktak felejteni a listájukról, pedig a költségeket jelentősen befolyásolhatják:

1)Szolgáltatói vacsora
Egy egész csapatnyi ember dolgozik azon, hogy az esküvőd napja tökéletes legyen. Ne feledkezz meg nekik sem vacsorát rendelni, hiszen sokan reggel óta sürögnek-forognak körülöttetek, jól esik nekik leülni és enni egy finomat. Számold össze őket, fotós, videós, asszisztenseik, DJ, zenekari tagok, esküvőszervező, ceremóniamester, és ne felejtsd el a költségvetésedbe feltüntetni az ételüket!
2)Szervízdíj és áfa
Te elolvastad az ajánlat végén szereplő, sokszor apró betűs részt? Az igazán fontos információk ott bújnak meg. „Az ajánlatban szereplő árak nem tartalmazzák a 27 %-os áfát” és „a szervízdíj a végösszeg X %-a” mondatok akár több százezer forintos plusz költséget jelenthetnek.
3)Szállás a vendégeknek
Az esküvődre meghívott vendégeid szállásáról illik gondoskodnod. Persze, ha az esküvőd helyszíne közel van az otthonukhoz, vagy vállalják az esetleg hosszabb haza utat hajnalban, nem kell aggódnod emiatt. De nagy távolságra élő vagy külföldi vendégek esetében számolnod kell a szállásdíjukkal. Azt se felejtsd el, hogy ha vissza szeretnéd mondani egy meghívottad szobáját az utolsó pillanatban, ki kell fizetned az éjszakát!

4)Ajándékok
A násznépnek szánt köszönő ajándék valószínűleg szerepel a listádon, de mi a helyzet az esküvőd fontos résztvevőinek szánt meglepetésekkel? A szülőköszöntés során már nemcsak virágot, hanem italt, fényképet, ékszert is szoktad adni a fiatalok. A koszorúslányok is megérdemelnek egy személyre szóló ajándékot, hiszen ők azok, akik minden pillanatban a menyasszony mellett álltak. És ne feledkezz meg a legfontosabb személyről, a vőlegényedről se! Ha neki is szeretnél nászajándékot adni, számolj a annak költségével is!

5)Postaköltség
Meghívóitok egy részét postán adod fel a messze élő vendégeknek? A pár száz forintos tétel akár több ezresre is megnőhet, ha sokan jönnek távolról vagy külföldről, esetleg Ti nem éltek Magyarországon. Nem is beszélve arról, ha különleges formájú a meghívótok, aminek kezelési költsége magasabb, mint egy sablon borítéké.

6)Taxiköltség
Ne feledkezz meg a közeli hozzátartozóid szállításáról sem! A szüleid valószínűleg nem szeretnének hajnalban autót vezetni, így az ő taxijukról is gondoskodnotok kell! A nagyszüleidnek is nagyon kényelmes lesz, ha egy autó szállítja őket a szertartásról a vacsora helyszínére, majd onnan haza.

Ha nem szeretnél kellemetlen meglepetést az esküvőt követő elszámolásnál, fordulj hozzánk! Nemcsak megszervezzük esküvődet, forgatókönyvet dolgozunk ki és jelen vagyunk a Nagy Napon, hanem minden egyes megbújó költségtételt feltüntetünk részletesen kidolgozott ajánlatunkba! Hívj közvetlenül engem a 0670/454-1600 telefonszámon!

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!