Blog

11 hónappal az esküvő előtt: #5 Helyszín keresése a szertartásra és a vacsorára

11 hónappal az esküvő előtt: #5 Helyszín keresése a szertartásra és a vacsorára

Az esküvő szervezés legfontosabb lépése a helyszín kiválasztása, ez a lagzi alfája és omegája. Ez a döntés hatással van az esküvő stílusára, a felszolgált ételsorra, de még a választható szolgáltatókra is!

Ha irodánkhoz fordulsz segítségért, a következő kérdésekre kérünk választ:

Mikor lesz az esküvő?

Mekkora lesz a násznép?

Milyen stílusú esküvőt képzelsz el magadnak?

Mekkora büdzséből gazdálkodhatunk?

 

Ez a négy válasz már elegendő támpontot ad nekünk ahhoz, hogy ajánlhassunk 5-10 helyszínt Neked és vőlegényednek, amiből kiválaszthatjátok a nektek tetszőt. Amikor egy menyasszony szervező segítsége nélkül áll neki a helyszínkeresésnek, elképesztő mennyiségű felesleges információ árasztja el őt. Ahhoz, hogy ki tudd magadnak választani az ideális helyszínt, Te is ezt a négy tételt vedd alapul.

Nyári esküvő esetén nagyon divatos most a kültéri esküvő, ami egy őszi vagy kora tavaszi időpont esetén már nem biztos, hogy jól sül el. Amennyiben mégis ragaszkodsz a zöldhöz, olyan helyszínt válassz, ahol van lehetőség bemenekülni az eső vagy a hűvös szél elől zárt helyre.

wedding-349676_1280

Vedd figyelembe azt is, hogy hiába olyan impozáns a közeli szálloda bálterme, ha 20 főből áll a násznép, a nagy tér szinte üresnek fog hatni. Ugyanígy ne zsúfolj össze 120 embert egy 100 fős rendezvényteremben, hiszen táncolni sem lesz hely és még a zenekar is az ablakon át zenél majd.

Az, hogy mit álmodtatok meg magatoknak nagyon fontos és ne engedd magad eltántorítani elképzeléseidtől, csak mert másnak még nem volt olyan vagy elsőre nem találod meg a helyszínt! Ha mindig modern és futurisztikus esküvőre vágytál, ne menj kastélyba, hanem keress egy különleges rendezvényközpontot, ha mulatósra akarsz hajnalig táncolni, ne divatos szállodát, hanem egy vidéki kúriát vagy csárdát keress. A szolgáltatókat is ennek megfelelően válaszd, hiszen egy ceremóniamester idegenül hat a vidéki sátras lagzin és a lovas hintó sem feltétlenül jó választás egy modern, belvárosi esküvő esetén.

banquet-453799_1280

Végül, de nem utolsó sorban törekedj arra, hogy az előre megbeszélt költségekhez tartsd magad. Hiába tetszik annyira egy helyszín, ha háromszor annyiba kerül, mint az egész esküvő költségvetése. Kérj előzetes árajánlatot és csak ezek tükrében dönts!

Amennyiben nem szeretnél egyedül megküzdeni a helyszínválasztás gondjával, fordulj hozzánk bizalommal, a 0670/454-1600 telefonszámon várjuk hívásodat!

 

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!