Blog

11 hónappal az esküvő előtt: #2 Az eljegyzési parti megszervezése

11 hónappal az esküvő előtt: #2 Az eljegyzési parti megszervezése

Azon gondolkozol, hogy eljegyzési partit tartanál, csak nem tudod, hogy kezdj neki? Olvasd el bejegyzésünket és mi segítünk!

Az eljegyzési parti során jelentitek be hivatalosan is a lánykérést.  Vendégnek a közeli rokonokat, esetleg szoros barátokat hívd meg. Ha ez alkalommal ismerkedik össze a két család, olyan helyszín szükséges, ahol meghitten és nyugodt körülmények között tudtok beszélgetni.

Helyszínként korábban a lányos ház szolgált, de ha megkímélnéd édesanyádat az egész napos sütés-főzéstől válassz egy hangulatos éttermet, ez lehet akár a vőlegényeddel közös, kedvenc éttermetek. A hagyomány szerint az esküvő és az eljegyzés költségeit a menyasszony szülei állták, manapság már sok pár maga állja az esküvő költségeit. Az  eljegyzési parti is lehet a Ti költségetek, de kérhetitek azt is, hogy mindenki kifizesse a saját fogyasztását ha étteremben esztek.  Előre összeállíthattok egy menüsort, levessel és főétellel, így az idő nem megy el azzal, hogy a vendégek az étlapot böngészik .

Az ételek elfogyasztása után elengedhetetlen kellék a torta és a pezsgő, mellyel megkoronázhatjátok az estét.  Ezek érkezésével egyidőben jön el a parti nagy pillanata is, amikor a vőlegényeddel felálltok és bejelentitek házassági szándékotokat. Az édesapád áldását követően pedig megtörténhet a gyűrűhúzás és a csók, illetve a vendégek gratulációi.

Ne felejtsétek el a parti során kikérdezni a szülőket, családtagokat az esküvővel kapcsolatos elvárásaikról, elkerülendő a későbbi vitákat. Itt érdemes azt is tisztázni, hogy ki mennyit szán az esküvőre, illetve várható-e egyáltalán anyagi támogatás a szülők részéről.

Ne felejtsd el, hogy az eljegyzés még nem az esküvő, nem kell mindennek tökéletesnek lennie és nem is kell esküvői dekorációt meghazudtoló csodákat rendelned az asztalra.

Ne felejts el szólni a vőlegényednek, hogy az eljegyzési vacsorára illik virágot vinnie leendő anyósának is. De egy szép csokorral édesanyját is meglepheti, nagyon kedves, szívhez szóló gesztus. Túlzásba természetesen itt sem szabad esni, az évszaknak megfelelő és a hölgyek kedvenceiből összeállított bokrétának nem kell malomkerék méretűnek lennie. Ha étteremben tartjátok az eljegyzési vacsorát, jelezd a pincéreknek előre az igényeteket a vázákra, hogy ízlésesen elhelyezhessétek a virágokat az asztalon!

Nem találtad még meg az ideális helyszínt az eljegyzési vacsorához? Írj nekünk az info@eventwladek.hu e-mailcímre és segítünk kiválasztani a számotokra legmeghittebb éttermet!

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!