Blog

1 hónappal az esküvő előtt: #5 Esküvői köszöntők megírása

1 hónappal az esküvő előtt: #5 Esküvői köszöntők megírása

Bár a köszöntő megírása nem kifejezetten a Te feladatod, de érdemes figyelemmel kísérned, nehogy az utolsó pillanatban jusson az illetékes eszébe!

De ki is mond köszöntőt az esküvőn és pontosan mikor? Általában a vacsora előtt, a vendégek helyet foglalása után hangzanak el a pohárköszöntők.

A vőlegényed emelkedik először szólásra, és üdvözli a vendégeket, megköszönve azt, hogy eljöttek az esküvőtökre és Titeket ünnepeltek. Ezután szólhatnak a tanúk, az örömszülők, a koszorúslányok, a koszorúsfiúk és azok a vendégek, akik szeretnének szerepelni.

Az esküvő előtt érdemes felhívnod a figyelmüket pár dologra:

  • álljanak fel, így nemcsak jobban lehet látni őket, hanem az egyenes tartás miatt a beszédük is szebb lesz,
  • írják meg előre a beszédüket, hacsak nem rendelkeznek nagyon jó rögtönző képességgel, érdemes előre készülniük, hogy ne csapongjanak és mindent el tudjanak mondani, amit szerettek volna,
  • legyenek rövidek és frappánsak, bár biztos, mindenkit szórakoztatnak a köszöntők, de törekedjetek arra, hogy egy-egy beszéd ne legyen hosszabb két percnél, elkerülve azt, hogy a vendégek korgó gyomorral unatkozzanak,
  • legyenek körültekintőek, ne meséljenek ízléstelen történeteket a vőlegényről és a menyasszonyról, illetve ne emlegessék az előző párkapcsolatokat, mivel ennek nem itt van a helye.

Elakadtál a szervezésben? Ne aggódj, mi segítünk! Hívj minket a 0670/454-1600 telefonszámon és levesszük a válladról a szervezés terhét!

Tetszett, amit eddig olvastál? Szeretnél még több segítséget kapni? Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod AJÁNDÉKBA Esküvőszervező Segédletünket!

Ráadásul, ha egy hónapon belül jelentkezel nálunk azon az e-mailcímen, amin regisztráltál, egy órás INGYENES esküvői tanácsadáson is részt vehetsz!

Várjuk a jelentkezésedet!

Érdekes volt a cikk? Szívesen megismerkednél velünk személyesen is?

Kérj időpontot itt!